Kimler için uygun bir yöntem?

Akıl, dürtü, duygu, düşünce ve davranışlarının nasıl çalıştığını anlamak isteyen herkes için uygun bir yolculuktur. İnsanın psikolojik yolculuğunun başı olsa da sonu nihayetsizdir. Hayatta yaşadığı sorunları çözmek bunun sadece bir parçasıdır. Esas olan kendini anlamak sanatında gelişmektir. 

İyileşmek için terapistin önderliğinde yeni kapılar zaman içerisinde açılır. İnsan, biyolojik olduğu kadar psikolojik ve sosyal bir varlıktır. Bu yüzden terapi kapsamında beslenme, fiziksel aktivite ve öz bilgisi ile ilgili konular da konuşulur.  

Ebeveyn, eş, çalışan, dost, sevgili, çocuk olmak hayatta girdiğimiz rollerden bazılarıdır. Bunlar gibi birçokları daha hayat yolculuğumuzda karşımıza çıkar. Her birinin detayları, bizi zorlayan yanları olduğu gibi bazı hoşlukları barındırması da söz konusudur. Psikoterapi hem kendi içimizde olan biten duygu döngülerini anlamamızı sağlarken hem de dış dünya ile olan ilişkilerimizi anlamak, düzenlemek, geliştirmek hedefini güden teknik bir rehberlik sürecidir.

Dış dünyamızda güzel bir evimizin olmasını istediğimiz gibi iç dünyamızda da sıcak bir yuvaya sahip olmak arzusu değerli bir istektir.

Psikoterapist kimdir?

Psikoterapist usta-çırak ilişkisi gibi bir ilişki ile psikoloji alanlarında yüksek lisansını tamamladıktan sonra veya tamamlarken kendi içsel süreçlerindeki hastalıklar, noksanlıklar, fazlalıklar ile ilgili çalışmalardan geçer. Cinselliği, ahlakının köşegen taraflarını terapistinin aynasında yumuşatır. Bizzat kendi “hasta” yönleriyle, yani kendisini az tanıdığı, az bildiği yönleri ile temasa geçerek kendisine rehberlik yapan kişi ile birlikte yolculuğunu tamamlar. Bunun normal bir psikoterapi sürecinden hiçbir farkı yoktur. Kelimeler ile insanı iyileştirmek için önce kendi yaralarını sarmayı becermelidir terapist.